AUTOR: R.Kożuszek

ZDJĘCIA: R.Kożuszek

TAGI:

szkolenia
Toruń
żywienie
zdrowie
degustacja
zapisy
galeria
trening
dieta
sylwetka
matella

Zupa miso

Zupa miso

ryba, filet, morszczuk lub mintaj
pęczek włoszczyzny
2 łyżki pasty miso (pasta z fermentowanej soi)
kilka kawałków wodorostów nori (mogą być strzępki wodorostów używanych do susi maki)
por lub młoda cebula
szczypior (gruby)
sos sojowy
makaron ryżowy
pieczarki
opcjonalnie grzyby shitake

Filet rybny podsmażamy na oleju i na jego bazie gotujemy lekki bulion dodając pęczek włoszczyzny, który po ugotowaniu usuwamy. Cebule lub por oraz pieczarki kroimy w cienkie plastry i gotujemy w bulionie. Dodajemy wodorosty, pastę miso i sos sojowy, Na koniec wrzucamy szczypior i makaron.

Sylwetka Katarzyna Matella

Rok założenia: 2006

ul. Kusocińskiego 14a/18
87 - 100 Toruń
tel.: 513 167 359
email: matella13@wp.pl
NIP: 879 - 196 -09 - 69

 

cccc