TAGI:

szkolenia
Toruń
żywienie
zdrowie
degustacja
zapisy
galeria
trening
dieta
sylwetka
matella
Lista zapisanych na
Szkolenie III modułowe "Żywienie i Suplementacja"
1. Babiński Jan
2. Dadej Angelika
3. Juchniewicz Paula
4. Rudnicka Wioletta
5. Rudzka Justyna
6. Rudzka Justyna

Szkolenie III modułowe "Żywienie i Suplementacja"

Zgłoszenie udziału w szkoleniu
(Szkolenie III modułowe "Żywienie i Suplementacja" )
     
    Pole obowiązkowe
     
     

ŻYWIENIE I SUPLEMENTACJA I modul 20-21.11.2021

Szkolenie III – modułowe

Mamy przyjemność zaprosić państwa na profesjonalne szkolenie z zakresu żywienia i suplementacji. Szkolenie kierujemy do instruktorów i trenerów wszystkich dyscyplin sportu i rekreacji, którzy pragną poszerzyć swoje kwalifikacje

Na naszym szkoleniu nauczymy was jak programować prosylwetkową dietę, maksymalizować wyniki sportowe za pomocą zbilansowanej diety, obalimy popularne mity żywieniowe.


MIEJSCE I TERMIN
20-21 listopada 2021  ; TKKF Toruń ul. Szosa Chełmińska 75

ORGANIZATORZY SZKOLENIA

Firma szkoleniowa Sylwetka Katarzyna Matella, Krajowy Ośrodek Metodyczno - Szkoleniowy TKKF.

PROGRAM MODUŁÓW

Szkolenie składa się z trzech oddzielnych szkoleń odbywających się w systemie weekendowym (sobota, niedziela). Każdy moduł to potężna porcja fachowych wykładów, w tle których przygotowane są potrawy dietetyczne, jakie uczestnicy szkolenia degustują.

W czasie szkolenia dokonujemy również rozmaitych pomiarów, które stanowią źródło niezbędnych informacji do układania planów żywieniowych i suplementacyjnych jak np. pomiary glikemi (poziomu cukru), ciśnienia, zakwaszenia, otłuszczenia ciała.

DODATKOWA ATRKACJA PODCZA I MODUŁU 20-21.11.21: DEGUSTACJA WYSOKOBIAŁKOWYCH, NATURALNYCH WĘDLIN

Podczas pierwszego modułu przeprowadzona będzie degustacja wysokobiałkowych wędlin. Produkty pochodzą z Firmy specjalizującej się w produkcji naturalnych i wysokiej jakości wędlin typu premium. Będzie ona wprowadzała na rynek wędlinę o podwyższonej zawartości białka, produkowaną zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Wędlina zawierać będzie minimalną ilość tłuszczu. Pozbawiona będzie substancji dodatkowych powszechnie uważanych za szkodliwe lub wpływających na większą masę gotowego wyrobu. Wędlina dedykowana będzie sportowcom, osobom dbającym o zdrowie, osobom przebywającym na dietach ketogenicznych, redukcyjnych.

Kolejne moduły odbywać się będą w odstępach 1- 2 miesiące, po uzgodnieniu z uczestnikami I modułu. 

I MODUŁ:

  • Białka, tłuszcze, węglowodany – podstawowe komponenty żywienia
  • Trawienie pokarmu, machineria enzymatyczna
  • Suplementacja uzupełniająca żywienie (białka, gainery, enzymy, błonnik…)
  • Suplementacja wysiłkowa (aminokwasy wysiłkowe, napoje węglowodanowe…)
  • Gospodarka wodno- elektrolitowa człowieka w życiu codziennym i sytuacji wysiłkowej
  • Suplementy wspierające stawy i kości
  • Mity suplementacyjne i żywieniowe
  • Warsztaty kulinarne

II MODUŁ:

  • Podstawy ustalania planów żywieniowych oraz praktyczne wskazówki jak postępować w kuchni aby nie dopuścić do strat składników odżywczych
  • Utrzymanie prawidłowej glikemi w diecie za pomocą indeksów żywieniowych (GI, GL, II, FF);
  • Aminokwasy część I: BCAA, glutamina, tauryna, tryptofan, tyrozyna
  • Przyprawy i zioła w kuchni
  • Wegetarianizm – ocena wartości odżywczej i zastosowanie bezmięsnych produktów
  • Aminokwasy część II: kreatyna, arginina, beta alanina czyli wielka moc i pompa treningowa
  • Środki słodzące
  • Warsztat kulinarny

III MODUŁ:

  • Hormonalna machineria człowieka
  • Anabolizujące składniki żywieniowe i suplementacyjne, ingerujące w gospodarkę hormonalną; rolna snu i nocnej regeneracji organizmu.
  • Składniki antyodżywcze w diecie
  • Tkanka tłuszczowa jako organ dokrewny
  • Regulowanie udziału poszczególnych komponentów ciała: mięśnie kontra tłuszcz – suplementacja, żywienie, trening
  • Diety ketogeniczne
  • Niedowaga – problem bilansowania diety i właściwego postępowania treningowego
  • Suplementy wspomagające redukcję tkanki tłuszczowej
  • Suplementacja dostosowana do rodzaju wysiłku (sporty wytrzymałościowe, sporty walki, sylwetkowe…), okresu treningowego
  • Programowanie planów żywieniowych
  • Warsztat kulinarny

 

Wykładowcy:

- mgr Katarzyna Matella


- dr Radosław Kożuszek

 

KWALIFIKACJE

Uczestnicy szkolenia po każdym module otrzymują certyfikat.

Absolwenci całego cyklu szkoleniowego, po pozytywnym zaliczeniu egzaminu końcowego, otrzymają legitymację Doradcy ds. Żywienia i Suplementacji KOMSZ TKKF.

Absolwenci szkolenia nabywają umiejętności z zakresu postępowania żywieniowego i suplementacyjnego z różnymi typami klientów.

 

KOSZT UCZESTNICTWA

Koszt udziału w  szkoleniu (pojedynczy moduł): 360 zł.

Za udział w szkoleniu wystawiamy faktury VAT.

ZASADY UCZESTNICTWA I ZAPISY

Warunkami uczestnictwa są:

- wypełnienie i wysłanie zgłoszenia (na początku postu)

- przelanie kwoty 100 zł*  do 10.11.2021 (reszta płatności na miejscu lub przelewem najpóźniej 3 dni przed szkoleniem) z dopiskiem:
„Imię nazwisko – Toruń  I modul" na konto:
14 2490 0005 0000 4000 4245 5622
(właściciel konta: Katarzyna Matella).


*Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zgłoszenia minimum 10 osób. W przypadku małej ilości zgłoszeń wpłacane zaliczki będą zwracane lub przekłądane na kolejny termin
 

KONTAKT

Wszelkich informacji o szkoleniu udziela:
- Katarzyna Matella – 513 167 359
Mail: matella13@wp.pl
- Katarzyna Piórkowska, TKKF Toruń - 56 65 22 168

  

 

PROGRAM I MODUŁU
ŻYWIENIE I SUPLEMENTACJA

 

Sobota 20.11.21

10.45 - 11.00 - sprawy organizacyjne

11.00 – 12.15– Podstawowe pojęcia: białka, tłuszcze, węglowodany, metabolizm, bilans azotowy; WYKŁAD

12.30 - 13.30- Trawienie poszczególnych składników pokarmowych, specyfika enzymatyczna; WYKŁAD

13.30 – 13.45- przerwa - DEGUSTACJA

13.45 – 14.45 – Analiza żywnościowa: mięso drobiowe, wołowina; WYKŁAD

14.45 - 15.45 - Żywienie i suplementacja uzupełniająca żywienie

15.45 - 16.00 - DEGUSTACJA 

16.00 - 17.00- Regeneratory stawów i kości; WYKŁAD

Niedziela 21.11.21

10.00– 11.15 - Żywienie i suplementacja treningowa; WYKŁAD

11.30 -  12.30 - Gospodarka wodno- elektrolitowa człowieka; WYKŁAD

12.15– 12.30  – DEGUSTACJA 

12.30 - 13.30 - Witaminy: czynniki wpływające na przyswajanie, określanie zapotrzebowania osób trenujących; WYKŁAD

13.30 - 14.30 - Mity żywieniowe - rewizja; WYKŁAD 

14.30 - 15.00 – Dyskusja i wręczenie certyfikatów

 

Sylwetka Katarzyna Matella

Rok założenia: 2006

ul. Kusocińskiego 14a/18
87 - 100 Toruń
tel.: 513 167 359
email: matella13@wp.pl
NIP: 879 - 196 -09 - 69

 

cccc