TAGI:

szkolenia
Toruń
żywienie
zdrowie
degustacja
zapisy
galeria
trening
dieta
sylwetka
matella

III- modułowy kurs ŻYWIENIE I SUPLEMENTACJA, uprawnienia TKKF

III- modułowy kurs ŻYWIENIE I SUPLEMENTACJA, uprawnienia TKKF

 

Mamy przyjemność zaprosić państwa na profesjonalne szkolenie z zakresu żywienia i suplementacji. Poza przekazywaniem fachowej, praktycznej wiedzy będziemy na żywo przygotowywać zdrowe, dietetyczne dania, które będziecie mogli degustować. Wszystko okraszone będzie logicznym treningiem

Szkolenie kierujemy do wszystkich chcących ugruntować swoją świadomość żywieniową, instruktorów i trenerów. Na naszym szkoleniu nauczymy was, jak zmieniać sylwetkę swoją i innych, maksymalizować wyniki sportowe za pomocą zbilansowanej diety.

Kolejność uczestnictwa w modułach jest dowolna. Jeżeli nie byłeś na I module możesz uzupełnić go przy kolejnej edycji.

 

 

 ORGANIZATOR SZKOLENIA

Firma szkoleniowa Sylwetka Katarzyna Matella, Krajowy Ośrodek Metodyczno - SzkoleniowyTowarzystwa Krzewienia Kultury Fizycznej ( KOMSz) .

 

PROGRAM MODUŁÓW

Szkolenie składa się z trzech oddzielnych szkoleń odbywających się w systemie weekendowym (sobota, niedziela). Każdy moduł to potężna porcja fachowych wykładów, w tle których przygotowane są potrawy dietetyczne, jakie uczestnicy szkolenia degustują.

W czasie szkolenia dokonujemy również rozmaitych pomiarów, które stanowią źródło niezbędnych informacji do układania planów żywieniowych i suplementacyjnych jak np. pomiary glikemi (poziomu cukru), ciśnienia, zakwaszenia, otłuszczenia ciała.


 

I MODUŁ:

  • Białka, tłuszcze, węglowodany – podstawowe komponenty żywienia

  • Trawienie pokarmu, machineria enzymatyczna

  • Suplementacja uzupełniająca żywienie (białka, gainery, enzymy, błonnik…)

  • Suplementacja wysiłkowa (aminokwasy wysiłkowe, napoje węglowodanowe…)

  • Gospodarka wodno- elektrolitowa człowieka w życiu codziennym i sytuacji wysiłkowej

  • Dobór żywienia do typu budowy ludzkiej

  • Suplementy wspierające stawy i kości

  • Mity suplementacyjne i żywieniowe

  • Warsztaty kulinarne

II MODUŁ:

  • Podstawy ustalania planów żywieniowych oraz praktyczne wskazówki jak postępować w kuchni aby nie dopuścić do strat składników odżywczych

  • Utrzymanie prawidłowej glikemii w diecie za pomocą indeksów żywieniowych (GI, GL, II, FF);

  • Aminokwasy część I: BCAA, glutamina, tauryna, tryptofan, tyrozyna

  • Przyprawy i zioła w kuchni

  • Wegetarianizm – ocena wartości odżywczej i zastosowanie bezmięsnych produktów

  • Aminokwasy część II: kreatyna, arginina, beta alanina czyli wielka moc i pompa treningowa

  • Środki słodzące

  • Warsztat kulinarny


 

III MODUŁ:

  • Hormonalna machineria człowieka

  • Anabolizujące składniki żywieniowe i suplementacyjne, ingerujące w gospodarkę hormonalną; rolna snu i nocnej regeneracji organizmu.

  • Składniki antyodżywcze w diecie

  • Tkanka tłuszczowa jako organ dokrewny

  • Regulowanie udziału poszczególnych komponentów ciała: mięśnie kontra tłuszcz – suplementacja, żywienie, trening

  • Diety ketogeniczne

  • Niedowaga – problem bilansowania diety i właściwego postępowania treningowego

  • Suplementy wspomagające redukcję tkanki tłuszczowej

  • Suplementacja dostosowana do rodzaju wysiłku (sporty wytrzymałościowe, sporty walki, sylwetkowe…), okresu treningowego

  • Programowanie planów żywieniowych

  • Warsztat kulinarny

 

Wykładowcy:

- mgr Katarzyna Matella – instruktorka sportu w kulturystyce, sędzina klasy międzynarodowej, autorka książek „Supersylwetka”, „Fitness”, „Body Logistic System” oraz wielu publikacji z dziedziny żywienia i suplementacji, dietetyczka, opracowała model żywienia zgodnego z dobowym zegarem biologicznym

 

- dr Radosław Kożuszek – doktor nauk rolniczych, konsultant ds. opracowywania składów suplementów diety, specjalista żywienia dietetycznego i bezpiecznego dla zdrowia, autor wielu artykułów z zakresu żywienia i suplementacji

KWALIFIKACJE

Uczestnicy szkolenia po każdym module otrzymują certyfikat.
Absolwenci całego cyklu szkoleniowego, po pozytywnym zaliczeniu egzaminu końcowego (odbędzie się na III module), otrzymają legitymację Doradcy ds. Żywienia i Suplementacji Krajowego Ośrodka Metodyczno – Szkoleniowego Towarzystwa Krzewienia Kultury Fizycznej (KOMSz TKKF).


Absolwenci szkolenia nabywają umiejętności z zakresu postępowania żywieniowego i suplementacyjnego z różnymi typami klientów.

KOSZT UCZESTNICTWA:

Koszt udziału w  szkoleniu (pojedynczy moduł): 366 zł.

Za udział w szkoleniu wystawiamy faktury VAT. 

Wszyscy uczestnicy I modułu szkolenia otrzymają książkę Body Logistic System autorstwa Katarzyny Matelli, w której odnajdzie wiele inspiracji kuchni dietetycznej oraz porad dotyczących żywienia całodobowego stabilizującego glikemię, prawideł żywienia okołotreningowego.

 

ZASADY UCZESTNICTWA I ZAPISY

Warunkiem uczestnictwa jest wysłanie maila zgłoszeniowego na adres: matella13@wp.pl oraz przelanie kwoty 100 zł na dwa tygodnie przed szkoleniem (reszta płatności na miejscu) z dopiskiem:

„Imię nazwisko – żywienie” na konto:

14 2490 0005 0000 4000 4245 5622

(właściciel konta: Katarzyna Matella).

Osoby pragnące podejść do końcowego egzaminu na III module proszone są o dostarczenie na I moduł 2 zdjęć legitymacyjnych oraz ksera świadectwa wykształcenia średniego.

*Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zgłoszenia minimum 15 osób. W przypadku małej ilości zgłoszeń wpłacane zaliczki będą zwrócone.

 KONTAKT

Wszelkich informacji o szkoleniu udzielaja:

- Katarzyna Matella – 513 167 359; matella13@wp.pl;

  

 

Sylwetka Katarzyna Matella

Rok założenia: 2006

ul. Kusocińskiego 14a/18
87 - 100 Toruń
tel.: 513 167 359
email: matella13@wp.pl
NIP: 879 - 196 -09 - 69

 

cccc